dům

Částečně roubený, přízemní dům obdélného půdorysu, se sedlovou střechou, se nachází ve svahu pod hlavní komunikací. Severní okapové průčelí je orientováno souběžně s nezpevněnou cestou, respektive s hlavní komunikací, na kterou cesta navazuje. Trojdílnou dispozici domu prodlužuje čtvrtý díl přistavěné roubené stodoly. Severní průčelí je v prostoru světnice roubené jednoosé. Na roubení navazuje vyzdívka pece a zděné díly síně a komory s bílou vápennou omítkou. Zbytek délky průčelí zabírají dvoukřídlá vrata stodoly. Vstup do síně obstarávají jednoduché dveře rámové konstrukce ve dřevěných zárubních. Napravo od nich (při pohledu od severu) se nachází okno pro osvětlení komorového dílu dispozice. Východní trojosé průčelí se obrací do předzahrádky. Kleštinami ztužené roubení nasedá na podezdívku z pískovcových kvádrů, která vyrovnává sklon svahu. Štít kryje do tří vodorovných pásu členěná lomenice. Horní pás je pak vertikálně členěn do čtyř polí, střední pás do tří a dolní do šesti polí. Jednotlivá šikmo deštěná pole oddělují obloučkovitě profilované lišty. V horním poli jsou umístěny obdélné zdobné otvory, pod nimi ve středním poli pak malá obdélná okénka. Lomenici v úrovni hřebene ukončuje polovalba se záklopovým prknem. Jižní průčelí, v celé ploše roubené, je přístupné po pavláčce, která vyrovnává terénní rozdíl. Pavláčka s jednoduchým zábradlím je přístupná po dřevěných schodech nasazených v úrovni prostředního dílu dispozice. Pavlač v úrovni stodoly zakončuje vodorovně bedněný záchod. Dveře do síně, osazené do dřevěných zárubní, jsou jednoduché rámové konstrukce. Vlevo od dveří (při pohled od jihu) se nachází malé okénko do komory. Díl světnice je dvojosý. Stodolu osvětluje jednoduché okénko umístěné za tělesem záchodu. Okna objektu jsou dřevěná, dvojitá, dvoukřídlá a dělená do kříže. Západní průčelí tvoří souvislá roubená stěna stodoly. Novodobý štít členěný do dvou vodorovných pásů je vertikálně bedněn. Červenohnědě natřené roubení doplňuje bílý vápenný nátěr vymazávky.