zahradní dům

Volně stojící objekt jihovýchodně od zámku, jižním průčelím zapojen do ohradní zdi zámecké zahrady. Jednopatrová zděná stavba na půdorysu L s valbovou střechou krytou pálenými francouzskými taškami, se symetricky členěnými hladce omítanými fasádami. Přízemí zděno převážně z opukových kvádříků s cihelnými doplňky, patro z části cihelné. Vnitřní dispozice jedno- až dvoutraktová, ploché stropy, interiéry nezajímavé. Fasády člení hladká mezipatrová římsa a profilovaná korunní římsa, okna mají převážně omítkové šambrány s lištou. Východní průčelí obrácené do zámecké zahrady je sedmiosé v rytmu 3-1-3, uprostřed vstup s neorenesančními dveřmi, okna čtyřkřídlá, dvojitá, členěná na 10 tabulek, v patře s podokenními římsami a tumbovými parapety. V jižním čtyřosém průčelí v patře mezi 2. a 3. oknem mělká půlkruhově zakončená nika s reliéfní plastikou stojící antické postavy na polygonálním soklu, spočívajícím na parapetní římse niky, nad ní půlkruhově vzepjatá římsa. Na dvojosém západním průčelí v patře jsou okna se segmentovými záklenky.