usedlost Pernikářka

K aeálu patří: - obytná budova je barokní, patrová s mansardovou střechou krytou částečně šindelem zakončenou věžičkou. Východní stěna budovy je zpevněna opěrákem. V interieru jsou segmentové klenby a placky - při poslední rekonstrukci necitlivě zbaveny omítek. - jižní budova je také patrová s mansardovou střechou krytou bobrovkami, s novými vikýři. Před její jižní fasádu vystupuje polygonální rizalit. - na severní straně dvora stojí dvě původně hospodářské budovy. Východní na půdoryse L je přízemní s podkrovím s novými vikýři a s terasou obrácenou do dvora. Západní se segmentovým průjezdem a nárožním opěrákem se zbytkem pozdně barokního řešení dvorní fasády. - na západní straně dvora - na místě drobných objektů stojí patrové stavení na jiném půdorysu. - brána mezi obytnou a jižní budovou je půlkruhově zaklenutá, lemovaná pilastry a ukončená prolamovanou atikou z tvárnic.