zámek

Zděná patrová omítnutá čtyřkřídlá stavba členitého půdorysu obklopuje obdélný střední dvůr (na V straně rajský dvůr a SV část budovy zanikla). Západní křídlo přesahuje na S straně a V křídlo na JV straně navazuje na budovu fary. Hlavní Z průčelí Z křídla (bývalé prelatury) člení sokl, průběžná podokenní římsa přízemí, omítková rustika mezi okny přízemí, profilovaná kordonová římsa a profilovaná desková korunní římsa. Obdélné okenní otvory v patře rámují ploché šambrány s parapetní římsou, obdélnými podokenními poli a přímou nadokenní římsou. Průčelí je o třinácti osách se středovým trojosým rizalitem. Uprostřed rizalitu předstupuje portikus zakončený balkónem. Rizalit vrcholí trojúhelným štítem. Hlavní vjezd je zakončený půlkruhovým obloukem. Na J straně k Z křídlu přiléhá přízemní budova bývalé sladovny. Ostatní části rozlehlé budovy doplňují nárožní rustikované lisény, místy okenní otvory rámované hladkou šambránou s ušima. Ve V křídle vynikají cenná kamenná ostění portálů a okenních otvorů (z V strany portál zakončený lomeným obloukem s ozdobným klenákem). V nádvoří zámku na J straně v pozůstatcích zdiva bývalého pivovaru upoutá architektonicky cenný kamenný sedlový portál.