litinový kříž s kamenným podstavcem

Na ořímsované čtvercové základně hranolový podstavec, jehož boční strany jsou volutovitě vyklenuté. Ve středním poli je hladký výklenek pravoúhlého tvaru se segmentovým završením. Podstavec kryje profilovaná římsa, do níž je vsazen kónicky se zužující dřík. Podstavec i dřík zdobeny hladkou sekanou linkou. Do patky dříku je vsazen černě polychromovaný litinový kříž, který je ve spodní části zdoben dubovými listy, symbolizujícími smrt a znovuzrození. Kolem paty kříže se vinou hadi. Břevna kříže s vodorovným vroubkováním jsou ukončena rovnými hranami s výžlabky. Korpus Krista stříbrně polychromovaný je akcentován stříbrnou svatozáří. Ve vrcholu nápisová páska s písmeny I.N.R.I. se stříbrnou polychromií. Na příčném břevnu oválná destička s nápisem: CHVÁLA KRISTU.