dřevěný kříž

Dřevěný kříž bohatě zdobný řezanými reliéfy s výjevy z Kristova života. Na čelní straně, od spodu, je vyobrazen Adam s Evou u stromu poznání a nástroje umučení, Panna Marie Bolestná, monstrance mezi dvěma svícny a kalich s hostií, mezi nimiž řezbář vložil vročení kříže, rok 1871. V horní části je znázorněno 30 stříbrných mincí, IHS a hrozen. Na jižní straně jsou vyobrazeny scény z mučení Páně: žebřík, provaz kopí a scéna Ecce Homo ve spodní části kříže a scéna Kristus u sloupku nad ní. Střední část dříku pokrývají střapce vinné révy a hořící srdce. Severní stranu kříže zdobí tři spojená kopí, scéna Bičování Krista a Korunování trním. Střední část dříku je opět pokryta motivy vinné révy a probodeného hořícího srdce. Korpus Krista namalován na plechu. Ve vrcholu plechová nápisová páska: I.N.R.I.. Zakončení kříže rovná.