zahrada - park

Zahrada byla zakládána postupně po r.1757 v anglickém slohu. V zahradě byla postavena řada drobných objektů, soch a pomníčků a vysázena řada vzácných dřevin. Ke změnám došlo koncem 19.stol. po přeměně letohrádku v restauraci a po r.1932, kdy restauraci zakoupil Sokol a postavil zde sokolovnu s letním cvičištěm. Některé drobné pomíčky a plastiky byly postupně odstraněny. Kompozici narušila výstavba mateřské školky a budovy čp.2072 ve 20. století. Zahrada je založena na kompozičních principech anglického parku, využívá přirozené konfigurace terénu, místy domodelovaného v intencích původního kompozičního záměru.Půdorysně je členěna sítí cest jejíž základ tvoří obvodový okruh napojený na tři vstupy. Prostorová modelace je založena na uspořádání dřevin a poměru porostů vůči volným plochám. Původní malebnost scenérií je však značně setřena.