měšťanský dům

Přízemní objekt obdélného půdorysu, tvořící jižní okraj řadové zástavby západní fronty náměstí. Hlavní vých. průčelí čtyřosé v nepravidelném taktu, se vstupem ve druhé ose od severu. Hladká bílá plocha spodní části fasády bez soklu, pouze s kamenným stupněm vstupu, vystupující před uliční čáru, přechází od spodní linie okenních otvorů až ke korunní římse do pravoúhle vymezené, hrubě strukturované, světle hráškově zelené omítkové vrstvy. Ven otvíravá čtyřkřídlá okna jsou na vnější straně podložena drobným soklem, přecházejícím do mohutnější okapničky. Celodřevěné dveře s obdélnými profilovanými propadlinami osazeny do dřevěných zárubní s hladkou čelní plochou, akcentovanou mělkým zářezem podél vnitřní strany. Korunní římsa s výrazným fabionem konkávní profilace přechází do bobrovkou kryté mansardové střechy se zvalbením na jižní straně. Západní průčelí dvojosé, osazené ven otvíravými dvoukřídlými okny se shodnou plastickou profilací. Vnitřní dispozice dvoutraktová.