Lützowova vila

Baron August Friedrich Ulrich von Lützow, si nechal v letech 1853–1854 postavit empírovou vilu, kubických forem. Jednopatrová budova je rozčleněna do tří dílů, jež tvoří masivní nárožní rizality a ustupující převýšená střední část v podobě masivních věžic. Zastřešení je ploché s přímou atikovou zdí s náznakem stínek cimbuří. Směrem k městu je ve střední ose lodžie s pilíři, vynášejícími terasu v patře a předsazené zahradní schodiště. Terasovitá zahrada kolem vily byla upravena v romantizujícím stylu. Má napodobeniny dvou bašt, množství zákoutí, jeskyň, gloriet, pergoly, promenády a altánky. Celý areál významně doplňuje mnoho zajímavých kovových soch zhotovených formou galvanoplastiky, od berlínského sochaře profesora Augusta Kisse. Na jihozápadní straně areálu vily byla vybudována masivní kruhová věžice s vyhlídkou terasou a s plastikou kočky.