měšťanský dům

Dům je z 18. století. Přestavba v roce 1878 a vestavba podkroví v roce 1933. Rekonstrukce v asanaci 1961. Jedná se o dvoupatrový, dvojosý dům se sedlovou střechou a fasádou, v přízemí s plackovými klenbami a plochostropými stropy v patrech. Při asanaci byl propojen se sousedním domem č.p. 228. Oba domy mají v roce 2007 stejného vlastníka. Uliční fasáda je členěna plochými štukovými pásy mezi podlažími a svisle ve 2. 3. podlažími ĺizénami. Okna ve fasádě mají ”ušaté” šambrány s profilovaným ohraničením a parapetní římsou. Otvory v přízemí - výkladce a dveře šambrány nemají. V sedlové střeše jsou dva vikýře se sedlovými stříškami. Dvorní fasáda je hladká s okny ve fasádě s šamránami podobnými jako v uličním průčelím. V úrovni průčelí je malá terasa, která je s ohledem na spád terénu s úrovní Mikulášské ulice spojena schodištěm. Na hranici se sousedním domem byla jako opěrný pilíř do výše ve 2. NP ponechána část původního dvorního traktu. Do střechy na styku obou sousedních domů je vsazen široký vikýř se třemi sdruženými okny podkroví, krytý pultovou stříškou.