kaple

Objekt situovaný na sever, nad půdorysem čtverce, krytý stanovou taškovou střechou opatřenou ve vrcholu dřevěnou hranolovou zvoničkou se stanovou (plechem pobitou) stříškou. Průčelí se zaoblenými a bosovanými nárožími člení hladké nárožní pilastry, jejichž ploché římsou ukončené hlavice doplňují píšťaly a zavěšené čabraky. Hlavice spojují hladké, profilovanou úzkou lištou přerušené vlysy, na nichž spočívá průběžná hladká římsa. Hlavní vstup, lemovaný hladkou lištou, má stlačený záklenek s drobným klenákem. V nadpraží je vložená hladká, geometrická, vykrajovaná výplň. Okna v bočních průčelích jsou oválná, původně lemovaná hladkou páskou. Nad vchodem segmentový záklenek. Na bočních stěnách v pravoúhlých segmentem zakončených výklencích prolomena dvě kruhová okénka.