kaple sv. Jana Nepomuckého

Barokní šestiboká centrála na půdorysu pravidelného šestiúhelníka, krytá jehlancovou mansardovou střechou s bobrovkami, zakončenou šestibokou lucernou s protáhlou, plechem pobitou bání. Sokl je obložený pískovcovými deskami, fasády hladké štukové. Průčelí člení lisenové rámy a jim předložené nárožní pilastry, nesoucí vlys a hlavní římsu, na které na vstupní a protilehlé straně spočívá trojúhelný tympanon. Vstupní portál pískovcový sedlový s vrcholovým klenákem, doplněný vnější lištou a uchy; dveře jsou pobité plechem. Nad portálem vykrojené omítkové zrcadlo a nad ním výše nika se sochou sv. Jana Nepomuckého; nika je lemována plastickou šambránou s uchy nahoře vytočenými do volut, výklenek je uzavřen konchou s mušlí. Interiér osvětlen čtyřmi okny (chybí na Z a V) - okna na výšku obdélná s téměř přímým nadpražím, pískovcové ostění členěno lištou a uchy; v horní části ještě velká oblouková ucha s kapkami a trojúhelná suprafenestra (rámy železné se zasklením do olova). V západním štítku dvířka na půdu.