střelnice

V severní části zámeckého parku se na terase podél západní zdi zámku nachází stavební soubor střelnice se stanovištěm cílného a terčovou zdí. Budova střelnice, situovaná při severozápadním nároží Dolního zámku, je vzdálena více než 100 metů od stanoviště cílného a terčové zdi. Patrový objekt je vystavěný na půdorysu kříže, s převýšeným oktogonálním centrálním pavilonem, kde dvě ramena kříže jsou tvořena východním a západním křídlem budovy a jižní a severní rameno předstupujícími rizality. V jižním průčelí vystupuje středový polygon drobným rizalitem, v němž je na osu prolomeno široké pravoúhlé okno, nad ním v patře pak dvě menší pravoúhlá okna. Mezilehlé stěny oktogonu prolamují v úrovni přízemí menší, pravoúhlá okna. Boční křídla, řešena symetricky, v přízemí prolamují půlkruhově klenuté průjezdy. V současnosti je průjezd na západní straně zazděný a prolomený pravoúhlým vstupem. Jižní stěny patra obou křídel prolamují pravoúhlé okenní otvory. Severní fasáda má obdobné rozvržení, jen v přízemí rizalitu polygonu je pravoúhlý vstup. Hladké fasády zakončuje profilovaná korunní římsa. Polygonální, vyšší část budovy je zastřešena helmicí, boční křídla a rizality kryje nízká valbová střecha. Krytina je plechová. Centrální prostor je zaklenut deštěnou klenbou, křídla a rizality jsou v patře plochostropá, přízemí v současné době není zastropeno.