městský dům

Nejstarší kamennou stavbou je dům čp. 35 na námestí. Řadový částečně předstupující jednopatrový dům s mázhausem v přízemí, s vyžlabeným portálem s pozdně barokními vraty o třech okenních osách, krytý valbovou a sedlovou střechou (šindel). Hladké průčelí člení nárožní lisény a profilovaná hlavní římsa vytvářející v ose půlkruhový štít. V přízemí je kromě pravoúhlého vchodu bývalého krámu umístěn půlkruhový portál, lemovaný plochou štukovou páskou, v kamenném profilovaném ostění s pozdně barokními vraty. V prvním patře umístěná okna mají ploché pravoúhlé štukové rámy. Dvorní průčelí je nečleněné. K dvornímu průčelí je při levé straně parcely přistavěno neklenuté křídlo s hrubou omítkou. Patro do dvora hrázděné.