výklenková kaplička

Na křižovatce silnic do Luhova a Líšťan, severně od osady Třebobuz, stojí zděná omítaná výklenková kaplička s reliéfem Ukřižovaného. Hranolová kaplička vyzděná z omítaného lomového zdiva a cihel, ukončená tvarem sedlové střechy, kryto bobrovkami. Sokl vysoký, mírně přestupující po celém obvodu, na čelní straně ukončen režným cihelným pásem. V čelní stěně nevelká, mělká, dnes uzavřená, nika ukončená segmentem oblouku. V nice zrestaurovaný reliéf ukřižovaného Krista, hlava nachýlena k pravému rameni, nohy přibity vedle sebe. V minulosti byl reliéf ve velmi špatném stavu, původně polychromovaný. Nika uzavřena novodobým dřevěným rámem s jednokřídlou nečleněnou prosklenou výplní v líci. Na čelní a bočních stranách jednou odstupněná hladká korunní římsa. Štít trojúhelný, orámovaný konkávně vyžlabenou římsou. Ve vrcholu kovový latinský křížek.