kaple

Na neuzavřené svažité vávsi, mezi dvěma vzrostlými kaštany, volně stojí omítaná kaplička, vyzděná ze smíšeného zdiva, nad čtvercovým půdorysem. Střecha jehlancová, v rovivě mírně segmentově prohnutá, pokrytá dřevěným šindelem, ve vrcholu zvonička s cibulovou bání, makovičkou a s dvouramenným kovovým křížkem. Ohrazení tvořeno laťkovým plůtkem mezi kamennými štenýři. Průčelí členěna nízkým hrubě omítaným soklem, lisénovým rámem a fabionovou korunní římsou. Nároží kapličky okosena. Vstup ukončen segmentem oblouku, orámovaný hladkou prostou šambránou s vrcholovým klenákem. Dveře za sílou zdiva jsou dřevěné jednokřídlé (mladší) s masivními dekorativními kovanými závěsy. V bočních průčelích ve střední ose po jednom kruhovém okénku.