výklenková kaplička sv. Jana Nepomuckého

Barokní kaplička plochá, s okosenými rohy, členěná pilastry, které rámují střední pole a boky kaple. Okosená nároží mají nad sebou vpadlá pole: obdélníková a eliptická. Pilastry nesou průběžnou římsu. Nika zaklenuta konchou. Hlavní bohatě profilovaná římsa se vypíná segmentovitě nad konchou niky - ve vrcholu segmentu jí prorůstá mohutný klenák. V nice umístěna socha sv. Jana Nepomuckého. a) socha sv. Jana Nepomuckého Kamenná, v životní velikost, na pozadí předstupující kamenné oltářní mensy. Socha polychromovaná v kontrapostu na kamenném hranolovém soklu, v horní polovině na bocích konkávně prohnutém. Světec oděn v komži, rochetku a kožešinovou pláštěnku, přes ramena sepnutou u krku. Hlava mírně nakloněna, kryje ji biret, tvář porostlá vousem. Pravá paže volně visí podél těla a přidržuje dolní část kříže, který leží na předloktí levé paže - ruka přidržuje korpus.