socha sv. Jana Nepomuckého

Na jednom kamenném stupni (dnes zapuštěný pod terénem) mohutný sokl, v horní části složený z kvádrů, který se zužuje (profilace). Na něm sokl v dolní části rozšířeným, boky zdobeny reliéfním obdélným zrcadlem, na čelní straně rolverková kartuše s nápisem: APPOSVERE // BONI // DIVo // SIMVLACRA // IOANNI // VT // LINQVAE PROBRO // PROTEGAT // ESSE SVOS. Některá písmena větší, zvýrazněná červenou barvou. Sokl ukončen profilovanou hlavicí, na ní stylizované skalisko, na kterém stojí Jan - pravou ruku opírá o hruď, levá vztyčena ve výši hlavy (původně zřejmě něco držela), na hlavě biret. Kolem hlavy svatozář. U nohou světce leží putti s pravým ukazováčkem přes rty (gesto mlčenlivosti). Na holeni přidržuje levou rukou lidskou lebku bez dolní čelisti. Přes pravé předloktí a klín leží mučednická palmeta. Oděv - tradiční ikonografické pojetí, zbytky polychromie. Pod plintem vzadu zasunuté kovové očko. Dobrá barokní plastika z r. 1736 (chronogram na podstavci). Materiál: středně až hrubozrnný pískovec.