socha sv. Jana Nepomuckého

Na dvakrát odstupňovaném soklu hranolový podstavec ve spodní části konvexně vydutý, zdobený rytou linií, vymezující střední plochu. V ploše rytý špatně čitelný nápis. Podstavec završen ořímsovanou deskou, na níž je na kruhové podnoži osazena socha sv. Jana Nepomuckého. Socha světce v mírném kontrapostu s uvolněnou levou nohou. Světec je oděn do kleriky, rochety a almuce, přičemž šat kopíruje lehký rotační pohyb světcova těla a rocheta akcentuje postavu rozvlněnými záhyby. Sv. Jan v levé ruce přidržuje kříž s korpusem Krista opřený o levé rameno, k němuž mírně sklání hlavu s pohledem dopředu. Pravá ruka vytočena dlaní vzhůru je zdobena elegantním přehnutím almuce přes pravou ruku. Světcova hlava s kudrnatými vlasy a vousy a s kanovnickým biretem. Nad hlavou kovová zlacená svatozář. Zadní strana sochy s detailním propracováním záhybů rochety a výrazné kožešinové almuce. Kolem sochy kovová ohrádka s dekorativní mříží a na přední straně podstavce osazena kovová lucerna.