venkovský dům

Původně obytné stavení venkovské usedlosti čp. 1 v Úněšově, v r. 1981 přenesena roubená část objektu do Klenovic. Jedná se o roubenou stavbu na obdélném půdorysu. Roubení je posazeno na zděné omítané podezdívce. Mezi podezdívkou a roubením osazena plechová římsa. Mezi jednotlivými trámy roubení nejsou spáry. Na štítové straně objektu jsou v horní části dvě malá plastová členěná okénka v dřevěném ostění a nad nimi ve vrcholu štítu ještě jedno menší. Vrchol štítu ( nad hrázděním) je bedněný šikmo ke střední ose položenými prkny. V přízemí průčelí dvě větší plastová členěná okna v dřevěném ostění. Na obou bočních stranách objektu vždy dvě okna - stejná jako v průčelí. Zadní strana je vyzděna do výše trojúhelného štítu a k této podezdívce přiléhá cihlová omítaná přístavba sloužící jako veranda s pultovou střechou krytou vlnitým eternitem. Zadní štít bedněný svisle položenými prkny, mezi kterými jsou osazena dvě plastová obdélníková okna. Ve vrcholu štítu opět jedno malé okénko. Vchodové dveře jsou dřevěné, nečleněné, bez kování. Střecha sedlová s eternitovými šablonami.