sousoší sv. Anny a Panny Marie

Na krychlovém soklu osazen podstavec s profilovanou patkou a hlavicí. Boční stěny dříku podstavce zdobené rytými ozdobnými obdélníky s okosenými rohy. Na čelní straně dříku nápis "1761 25. MA/GE". Dřík přechází zvonovnicí v širokou krycí desku. Na ní na plintu asi 120 cm vysoké sousoší; vpravo stojící postava sv. Anny, která je natočena ke vzhlížející P. Marii při jejím pravém boku, a pravou ruku má položenou na Mariině rameni. Marie se rukou dotýká knihy, kterou má Anna opřenou o levou nohu, v kontrapostu volnou. Obě ženy jsou oděny v šat s hlubokými, zalamovanými záhyby. Sv. Anna má hlavu krytou šátkem. Pískovec, zbytky polychromie. Kolem sousoší je kovový plůtek, vsazený do betonové podezdívky.