socha Panny Marie Immaculaty

Popis z roku 1970: Na dvoudílném odstupňovaném soklu (horní část užší) čtvercového půdorysu čtyřboký sokl (na stranách vyryté rámy) s profilovanou patkou a hlavicí, srůstající s krycí deskou. Na ní na nízkém dvoustupňovém soklíku socha Panny Marie Immaculaty, stojící na zeměkouli, obtočené hadem a pravou špičkou došlapující na půlměsíc. Panna Marie v kontrapostu s tělesnou osou šroubovitě stočenou (pravé koleno od čelního směru odkloněno asi o 45°, ramena téměř o 90°, tak že sepjaté ruce jsou obráceny nad boční stěnu podstavce a pouze hlava jí hledí přes levé rameno čelně na diváka, jsouc mírně nakloněná). Spodní roucho řasené, s rukávy pod lokty zdrhnutými stužkou, svrchní roucho obtočené kolem pasu a v šikmých záhybech kolem pravé nohy. Při levé tvoří zvlněné svislé záhyby. Vlasy mírně vlnité, s pěšinkou uprostřed.