městský dům

Jednopatrový zděný omítaný řadový dům, štítové orientace, nad mírně obdélným půdorysem, s dvorním křídlem a příčnou osou vestavěný do svahu. Střecha polovalbová pokrytá eternitovými šablonami. Údajně se v tomto domě 29.12.1779 narodil Kašpar Prokop Reitenberger, tepelský opat a zakladatel Mariánských Lázní. Dům v noci z 16. na 17.8.1998 vyhořel. Průčelí do náměstí členěno soklem v nátěru omítky, hladkým kordonovým páskem a hladkým korunním pásem. V přízemí o čtyřech osách, a v patře o šesti okenních osách (3-1-2). Nesymetricky umístěný portál vjezdu ukončený obloukem, orámovaný šambránou s lištou, s náběžními články a s vrcholovým klenákem, orámováno lištou. Vrata dřevěná dvoukřídlá novodobá s jednokřídlými dveřmi ukončenými obloukem, pokryv diagonálně skládaný. Na stranách portálu zdivo eskarpovitě zešikmeno. Vpravo na eskarpě umístěna novodobá kovová pamětní deska K.P.Reitenbergera. V ose vpravo vjezdu malé okénko ukončené obloukem, novodobé dřevěné dělené křížem, za lícem zdiva, orámované šambránou s lištou po obvodu. Vlevo vjezdu dvě obdélná novodobá dřevěná šestitabulková okna, za lícem zdiva, orámovaná šambránami s uchy a s lištou po obvodu. Pod nimi při patě zdiva obdélné okénko do sklepa. Okna v patře obdélná, stejná jako v přízemí. Pološtít po požáru nově vyzděn z tvárnic a obložen svisle kladenými prkny. V ploše dvě čtvercová křížem členěná okénka za lícem. Dvorní fasáda hladká, s obdélným vjezdem ve špaletě, druhotně použito gotické ostění. Přízemí kamenné, patro nově vyzděno, navazuje dvorní trakt zděný, původní hrázděné patro s pavlačí po požáru odstraněno. V zahradě další hospodářské objekty pouze ve zříceninách obvodových zdí.