venkovský dům

Z části roubené stavení se zděnou hospodářskou částí pod jednou střechou, s nově vytvořeným podkrovím při obou štítech. Na obytnou část navazuje chlév z lomového zdiva, sklenutý do traverz a stodola s povalovými stropy, dnes využívána jako garáž. Sedlová střecha kryta eternitovými šablonami, ve střední části s vikýřem pro ukládání sena. Oba štíty jsou nově svisle šalovány. V čelní štítové straně se nacházejí v přízemí 3 novější okna, která však respektují charakter stavby. V obou štítech jsou zasazeny dvojice menších čtverhranných oken s příčkami pro osvětlení podkroví. Čelní boční strana je pětiosá, se vstupními dveřmi do síně, chléva a stodoly z 19. století a stejným typem oken jako ve štítu.