kaple sv. Rocha

Podélná jednolodní neorientovaná stavba kaple sv. Rocha. Loď na obdélném půdorysu je ukončena půlkruhovým presbytářem. Vstupní průčelí akcentováno pravoúhlým vstupem lemovaným kamenným ostěním s ušima a klenákem ve vrcholu. V prvním patře nad vstupem je prolomeno jedno pravoúhlé okno se segmentovým záklenkem bez architektonického členění. Hladká fasáda průčelí věže s pláštěm schodiště je členěna vysokým pilastrovým řádem na podnoži a s římsovými hlavicemi nesoucími oblamované kladí a hlavní římsu. Plášť této části stavby je v půdorysu konvexně a konkávně zvlněný a je pozůstatkem původní kaple, k níž byla severně rozšířena loď. Loď od věžního patra je odděleno výraznou profilovanou římsou. Samotná věž je hranolová s prolomenými pravoúhlými okny s půlkruhovým záklenkem otevřena do tří stran. Okna jsou lemována profilovanou šambránou s římsami. Nad okny kruhová pole akcentovaná profilovanými šambránami pro neosazené hodinové stroje. Fasáda věže hladká se zaoblenými nárožími členěná pilastry na podnoži s římsovou hlavicí nesoucí kladí. Výrazná profilovaná podstřešní římsa, která se na obloukovitě vypíná nad kruhovými hodinovými poli, nese stanovou stříšku, završenou makovicí a dvouramenný kovovým křížem. Podélná loď kaple ukončena půlkruhovým závěrem a prolomena vždy jedním pravoúhlým oknem se segmentovým záklenkem a profilovanou šambránou ve východní a západní straně kaple. Fasáda hladká, členěna pouze nízkým soklem a profilovanou podstřešní římsou, která nese sedlovou střechu, nad kněžištěm půlkuželovou, krytou pálenou taškou, bobrovkou. Ve vrcholu střechy nad kněžištěm kovový jednoramenný kříž. Za zední strany věže je patrné napojení původní centrální kaple při rozšíření na podélnou. Věž na severní straně napojena na zcela rovné, jako seříznuté jižní průčelí. Věž na severní stranu bez okenního otvoru a kruhového pole pro hodinový stroj. Interiér kaple: kněžiště zaklenuta valenou klenbou s výsečemi přecházející v konchu a členěno pouze průběžnou hlavní římsou přerušenou okny. Dvě okna se segmentovými záklenky ve hluboké špaletě. Předsíň na půdorysu čtverce zaklenuta křížovou klenbou.