měšťanský dům

Jednopatrový dům na jihovýchodní straně náměstí. Průčelí do náměstí je pětiosé. V přízemí je prolomen dvoukřídlý pravoúhlý vjezd završený segmentovým obloukem. Vjezd lemován štukovým ostěním s patečními klenáky a výrazným zdvojeným klenákem ve vrcholu. Tři pravoúhlé okenní osy akcentované šambránou s lištou a ušima rekonstruované podle starých fotografií. Patro odděleno lezénovým kordónem. Pět okenních os v 1. patře zvýrazněno šambránou s lištou a zdvojeným klenákem ve vrcholu podle dobových fotografií a novodobou parapetní výplní se čtvercovou štukovou plochou členěnou rytými liniemi. Podstřešní profilovaná římse nese mansardovou střechou s drobnými plechovými vikýřky. V přízemí mázhaus, na nějž navazuje průjezd do dvora. Průjezd s mázhausem jsou zaklenuty stlačenou valenou klenbou s výsečemi. Před vjezdem do dvora je vložen segmentový oblouk na patečních klenácích. Dvoukřídlá vrata do dvora asymetricky umístěna vlevo. Na levé straně vjezdu se nachází vstup na schodiště do patra a v zadní částí sestup po schodišti do sklepních prostor s valenými klenbami. Schodiště zaklenuto valenou cihlovou klenbou. Dvorní trakt domu jednopatrový na půdorysu písmene L s prodlouženým východním křídlem, které má v přízemí prolomeny tři oblouky se segmentovými záklenky před otevřeným podloubím. Lezénový kordón odděluje 1. patro, ve kterém jsou v obou křídlech tři pravoúhlá okna v líci zdiva. Východní trakt ukončen mansardovou střechou s lichoběžníkovým štítem na jižní straně. Na východní straně vybíhají do dvora zděné nadzemní části sklepních prostor se dvěma drobným pravoúhlými okny půlkruhově zaklenutými, uzavřenými kovovými mřížemi. Ohradní zeď s hladkou omítkou a korunou z pálených tašek uzavírá dvůr. Na jižní straně je zeď prolomena dřevěnou dvoukřídlou branou. Vnitřní prostory v přízemí zaklenuty valenou klenbou s výsečemi. Místnosti v patře plochostropé s fabiony a štukovým profilem probíhajícím na rozmezí stropu a fabionu.