měšťanský dům

Nárožní jednopatrová budova na rohu náměstí Svobody a Panské ulice. Fasáda do náměstí Svobody hladká, členěna dvěma pravoúhlými otvory s moderními výkladci. První patro je odděleno novodobou hladkou kordónovou římsou a dvě okenní osy jsou akcentovány hladkou šambránou. Fasáda do Panské ulice šestiosá. V přízemí 5 pravoúhlých vstupů a první vstup na západní straně završen segmentovým obloukem. Pravoúhlá okna v 1. patře asymetricky rozvržena ve třech původních budovách. Směrem od náměstí Svobody jsou 2 + 1 + 3 okenní osy lemované hladkou šambránou. Korunová podstřešní profilovaná římsa nese soustavu tří sedlových střech směrem do Panské ulice zvalbených. Střešní krytina, pálená taška, bobrovka. Interiéry v přízemí zaklenuty převážně valenými klenbami s výsečemi s vytaženými hřebínky, prostory v patře plochostropé nebo s valenými klenbami s výsečemi s vytaženými hřebínky. V interiéru přízemních prostor oblouk lemovaný kamenným ostěním zdobený rozetami. V přízemí domu se nachází hodnotné klenby, a to nejen barokní s výsečemi, ale i renesanční. Na konci průjezdu se nachází klenba vytažená do centrální štukové růžice. Na dvorní straně v patře vynesený balkon s dřevěným zábradlím