boží muka

Jedná se o žulová monolitická boží muka ukončená železným patriarchálním křížem. Kamenná část božích muk se skládá z podstavce, sloupku a kaplice. Podstavec je krychlového tvaru a má půdorysné rozměry 0,30 x 0,29 m a výši 0,29 m. Sloupek je vysoký 1,37 m a má čtvercový průřez o délce strany 0,25 m. Přibližně v polovině výšky je sloupek členěn jednoduchou plochou římsou o výši 0,06 m a půdorysných rozměrech 0,30 x 0,28 m. V horní polovině severní strany sloupku se nachází monogram JMW a pod ním datace 1850. Stejné půdorysné rozměry jako zmíněná středová římsa má i kaplice. Její výše je 0,48 m. Kaplice je opatřena ze tří stran plochými slepými arkádami. V nich se aktuálně nenachází žádná zobrazení. Boží muka vrcholí historickým kovovým křížkem o výši 0,33 m a maximální šíři 0,30 m. Celková výše daného objektu, vč. kříže, je 2,47 m.