měšťanský dům Špalíček

Dvoupatrový empirový, nárožní dům, tvořící frontu Špalíčku směrem k severu. Je pětiosý, dvoupatrový s mansardovou střechou se dvěma vikýři. Obě boční průčelí jsou dvouosá. Přízemí je hladké a je opatřeno původními portály s výkladními skříněmi a kamenným hladkým ostěním. Patro člení kordonové římsy. Pravoúhlá okna v I. p. mají v nadpraží stylizované mušle a jsou spojeny průběžnou římsou. Okna ve II. p. spočívají na průběžné římse. V I. p. na nároží k č.p. 507 je nika pro sochy, od roku 2007 osazená moderní plastikou. (původně zde byla gotická Madona s dítětem, která je uložená v muzeu). V interiéru je zachovalá původní chodba klenutá pruskými klenbami. V její ose je umístěno zděné schodiště. Prostory obchodu jsou plochostropé. V I.p. ze síně je přístupný prostor černé kuchyně, otevřené při adaptaci v 19. století.