kamenný kříž

Na dvakrát odstupňované podnoži podstavec ve spodní části volutově vyklenutý. Horní i spodní část je zdobeny plastickými pásky stočenými do volutových závitnic. Přední strana podstavce je akcentována rozvitým ornamentálním vegetabilním dekorem pod profilovanou římsou krycí desky a hladká páska propojuje voluty ve spodní části podstavce. Do podstavce vložena pata kříže na dvakrát odstupňovaném plintu, do něhož je vsazen volutově vydutý hladký sokl, na jehož čelní straně je vyryt letopočet 1769. Kamenný kříž hladce tesaný s jetelovými zakončeními břeven. Korpus Krista v podživotní velikosti s překříženýma nohama a hlavou skloněnou k pravému rameni. Draperie bederní roušky je rozvinuta na levou stranu. Ve vrcholu na svislém břevnu osazena nápisová páska INRI.