jižní hospodářská budova

Nezastřešené přízemní pozůstatky podélného hospodářského stavení, přistavěného k hradbě, na východní straně ukončeného průčelím směrem do příkopu mezi vnitřním hradem a předhradím. Do nádvoří je neomítaná zeď z lomového kamene výškově nezarovnaná a prolomená několika převážně segmentově zaklenutými vstupy či vjezdy v poměrně novodobém provedení. Dál vpravo navazovala další podélná budova. Z její čelní zdi zbývá jen nízká podezdívka dosahující výše asi 3/4 m. Zachovaly se však boční zdi této budovy a zadní stěna přistavená k hradební zdi. Na ní patrná čela někdejších kleneb. Dále k západu je opět zachována čelní zeď stavení v celé výši přízemí s fragmenty původního členění. První osu zaujímá široký vchod s novodobým cihelným širokým záklenkem. Vejdeme tudy ke schodišti sestupujícímu k hradební zdi. Vede odsud také vstup do sklepů.