zámek

Jednokřídlá jednopatrová budova s půdním polopatrem stojící směrem do dvora ve svažitém terénu. Průčelí do ulice devítiosé s na osu prolomeným hlavním vstupem přístupným po schodišti o pěti stupních. Hlavní vstup zasazený do špalety se segmentovým završením je akcentován hladkou šambránou se soklem a rovným nadpražím. V přízemí pravoúhlá šestitabulková okna zasazená do mělké špalety. Fasáda přízemí zdobena hladkou pásovou bosáží, ukončenou vyloženou kordónovou římsou oddělující první patro zámku. Pravoúhlá okna prvního patra lemována hladkou šambránou položenou na profilované parapetní římse. Pod okny hladká plasticky vystupující parapetní výplň a nad okny přímá nadokenní římsa. Hladká plasticky vystupující pole propojují vertilkálně půdní okna s okny 1. patra zámku. Fasáda členěna lezénami v nároží a sdruženými lezénami oddělujícími krajní okenní osu na obou stranách budovy. Původně byly sdruženými lezénami zvýrazněny rovněž střední tři osy zámku. Boční strany zámku čtyřosé, členěné hladkou kordónovou římsou oddělující přízemí od patra s okny shodné architektonické profilace. Vyložená profilovaná římsa nese výrazný trojúhelníkový štít půdního patra budovy členěný malými obdélníkovými okny s hladkou šambránou. Jižní dvorní fasáda devítiosá s centrálně umístěným vstupem do dvora (původně do zahrady). Přízemí na poměrně vysokém soklu s dnes hladkou fasádou. Průběžná kordónová římsa odděluje patro s pravoúhlými okny, která jsou položena na profilované parapetní římse a zdobena přímými nadokenními římsami. Architektonické členění fasády po opravě zcela redukováno. V plastické struktuře ponecháno zdůraznění tří středových os a vždy jedné nárožní okenní osy. Střecha sedlová ukončená štíty s pálenou stření krytinou, bobrovou taškou. V interiéru zámku je v přízemí situována salla terena a v patře nad ní sál předků. Tyto reprezentativní místnosti jsou flankovány čtvercovými sály spojenými s dalšími salonky. Všechny prostory v zámku jsou zaklenuty. Klenby reprezentativních sálů a salonků jsou s překříženými pasy. V místnostech klasicistní malby na stěnách.