zahradní pavilon

Zahradní pavilon, který vznikl při neobarokních úpravách zámku, kompozičně uzavírá zámeckou zahradu na jejím JZ konci. Střední část zaujímá vlastní pavilon, přibližně čtvercového půdorysu s mansardovou střechou krytou dvojitě kladenými bobrovkami, ke kterému symetricky přiléhají při bočních stranách pergoly nesené sloupy se čtyřbokými dříky. Neobarokní architektonické prvky, které bohatě členění střední zděnou část pavilonu, se opakují jak u samotné zámecké budovy, tak i u kaple sv. Václava (situované na okraji obce u zámeckého areálu) z téže doby. Součástí pavilonu jsou dvě sochy zpodobující antické Bohy umístěné vždy v ose postranních otevřených křídel. Levá strana je vyhrazena pro Persea, pravá strana pro Apollona.