dům, býv. hotel Koruna

Dům čp. 447 je z části dvoupatrová a z části patrová zděná hladce omítnutá budova postavená na lichoběžníkovém půdorysu, kolem malého dvorku, pod soustavou sedlových střech, z nichž ta na nároží je zvalbena. Hlavní uliční východní průčelí je pětiosé (1+1+3 osy), členěné lisénovými rámy, pro patra společnými. Přízemí je i s lisénami bosováno, bosovány jsou i lisény prvních dvou okenních os. Okna jsou dvojitá, ven a dovnitř otvíravá, ve 2. patře sdružená dvoukřídlá čtyřtabulková, ostatní trojkřídlá do T členěná – v přízemí segmentová. V 1. ose jsou v přízemí mřížová dvoukřídlá vrata vjezdu do dvora, ve 2. ose dvoukřídlými segmentovými dveřmi vchod do Kulturního centra, nad nímž, na místě okna 1. patra, jsou sdružená okna dvou podlaží – čtyřkřídlá čtyřtabulková. Ve 4. ose v přízemí segmentové dveře vchodu do restaurace opatřené mřížemi. V 1. a ve 3. až 5. ose je v patře kolem oken secesní štuková výzdoba inspirovaná klasicismem s kartuší s letopočtem: 1910. Severní průčelí je rozděleno přistavěnou budovou bývalých lázní na dvě části. Ve východní je pouze ve 2. patře úplně vpravo malé okno, západní část je pouze patrová, trojosá, členěná toskánskými pilastry. V 1. ose jsou v přízemí dveře vchodu do hospody opatřené mřížemi, zrovna tak jako okna ve 2. a 3. ose. Nad oknem ve 2. ose je reliéf s výjevem zajíce štvaného psem a orlem. Okna v patře v 1. a ve 2. ose jsou slepá. Na straně jižní a západní jsou k objektu přistavěny sousední budovy.