bývalé lázně

Objekt bývalých lázní čp. 112 je z části dvoupatrová a z části patrová zděná hladce omítnutá budova postavená na značně protáhlém obdélném půdorysu orientovaném ve směru sever – jih, se dvěma rizality na východní straně – z nichž severní je třípatrový to pod sedlovou na severu zvalbenou střechou krytou bobrovkami na husté laťování. Před východním průčelím s rizality je na půdorysu klínu rozšířené přízemí (pod rovnou střechou), které má dvanáctiosé moderně upravené uliční průčelí. V 1. až 4. ose jsou výlohy s postranními vchody, v 5. ose hlavní vstup, v 6., 7., 9. a 10. ose jsou výlohy a v 8. a 11. ose vchody do obchodů. Ve 12. ose vývěsní skříňka nějaké organizace. Vlastní budova má nová jednoduchá dovnitř otvíravá okna s dvojskly osazená ve špaletách, jsou čtyřkřídlá šestitabulková, pouze ve střední ose severního rizalitu jsou trojdílná devítitabulková se dvěma křídly, postranní tabulky křídla nemají. Východní uliční průčelí vlastní budovy je třináctiosé, přičemž prvních 7 os patří patrové části budovy, zbytek dvoupatrové. Z toho prvních 5 os patří jižnímu rizalitu, který má v 1. ose pouze malé úzké okénko a je nižší, protože je nad něj protažena příslušná strana sedlové střechy. Osy odděluje 6 málo vystupujících toskánských pilastrů. Zbytek průčelí je rozdělen na 3+3+2 osy, které jsou odděleny většinou dvojicí pilastrů, přičemž prostřední tři osy patří severnímu dvakrát zalomenému rizalitu, ten má nad okny 2. patra průběžnou římsu s trojúhelnými frontony, okna 3. patra mají bankálovou římsu, po stranách mají bosáž a nad nimi je již trojúhelný štít s kosočtvercovým okénkem. Mezi okny 1. a 2. patra jsou štuky ve stylu art deko, ve střeše jsou čtyři vikýře. Zadní západní průčelí je šestnáctiosé, prvních 11 os patří dvoupatrové části, zde jsou okenní osy odděleny po dvojicích svazkovými toskánskými pilastry, přičemž na nároží jsou pilastry dva a okna v 11. ose nejsou ve dvojici a jsou asi od schodiště. V 1., 5. a 11. ose jsou v přízemí dveře. V patrové části – ve 12. až 16. ose jsou osy odděleny již jednoduchými pilastry, přičemž po stranách 14. osy jsou pilastry ve dvojicích, v 15. ose jsou v přízemí dveře. Všechna okna v přízemí jsou opatřena mřížemi. Ve střeše jsou vikýře v 5., 11. a 14. ose. Severní průčelí je bez otvorů, členěno je pouze pilastry na nárožích a pásovou bankálovou římsou. Na jižní straně přiléhá budova k objektu čp. 447.