Knížecí zahrada

Zahrada francouzského typu se rozkládá na severní straně zámku, na dlouhém pozemku orientovaném ve směru sever – jih. Ten je na severu a východě ohraničen ohradní zdí, na jihu zámkem a na západě terasní zdí. Ta odděluje zahradu od podstatně nížeji položeného zámeckého parku, je zhruba v polovině délky dvakrát pravoúhle zalomena, čímž je severní část zahrady podstatně širší. V jižní části včetně zalomení má na straně zahrady zděné hladce omítnuté zábradlí, přičemž na straně parku má toto zábradlí slepou pískovcovou balustrádu. V severní části je při zalomení přerušena brankou s mřížovými vrátky, ke které vede podél zalomení schodiště sevřené terasními zdmi. Podél východní ohradní zdi stojí další terasní zeď (uprostřed s nikou se 11. sochou Hocha vytahujícího si trn z paty), před níž jsou vysazeny dva partery lemované živými zimostrázovými plůtky s do homolí sestříhanými tújemi. Severní parter je na severu zakončen před 10. sochou Niké a jižní na jihu před fontánou s 12. reliéfem maskaronu. Od branky v severní části ohradní zdi vede k jihu cesta, podél níž je vysazena alej drobných stromků. Na západních stranách terasní zdi se sochou Hocha a východní části ohradní zdi jsou vysazeny popínavé růže. Jinak je plocha zahrady zatravněna a protkána pískem posypanými cestičkami.