ohrazení trávníku

areál kláštera premonstrátek a zámku s farním kostelem Narození Panny Marie, 3. - 26. objekty I. nádvoří, 5. ohrazení trávníku patníky Areál kláštera a zámku s kostelem tvoří západní část obce. I. nádvoří je v rámci areálu při jeho východním okraji, západně za vstupním objektem, přičemž patníky ohrazený trávník je převážně v jeho severní polovině. Zatravněná plocha je patníky ohrazena pouze na severní (osmi) a východní (sedmi) straně, tedy celkem čtrnácti patníky, když ten nárožní je společný oběma stranám. Poslední dva patníky na jižním konci východní stany jsou dnes vyvráceny, před tím byly osazeny tak, že vybočovaly z řady - byly posunuty k západu a respektovaly tak cestu vedoucí k jižnímu portálu prelatury. Oktogonální patníky mají profilovanou patku a jsou zakončeny “oktogonální polokoulí” odsazenou od dříku velkým výžlabkem lemovaným úzkými stezkami.