sýpka

Patrová sýpka, v přízemí kamenná s roubeným patrem a pavláčkou. Na levé straně přízemí je rozměrný prostor s trámovým stropem zesíleným dřevěným průvlakem, otevřený do dvora širokým otvorem s vraty. Vedle je užší místnost , dnes garáž, s plochým stropem, vpravo se nalézá menší místnost v silném zdivu s otvorem konicky zúženým, zaklenutým segmentově. Její klenba je půlkruhově valená, omítnutá. K ní přiléhá nízký cihlový přístavek se zřícenou segmentovou cihlovou klenbou, zakrytý samostatnou pultovou střechou. Do patra se vystupuje na levé straně průčelí žebříkovými schody, které se opírají o kamennou podpěrnou zídku. Schody vedou na pavlač s bedněnou poprsní, na čelní straně členěnou zdrobnělou arkádou. Z pavlače se vystupuje třemi dveřními otvory v tesařských zárubních s křídly parketově do čtverce skládanými do tří sýpek s trámovými stropy. V krajní místnosti na pravé straně jsou umístěny žebříkové schody do půdního prostoru. Sedlovou střechu, krytou drážkovými taškami nese stojatá stolice hambalkové soustavy s podélným zavětrováním. Oba trojúhelné štíty jsou svisle bedněné. Poblíž sýpky stojí roubená stodola společně se stodolou novodobější.