usedlost Malvazinka

Původně barokní viniční usedlost přeměněná na hospodářský dvůr, kolem r. 1800 klasicistně přestavěná a v 19. století dvakrát upravovaná, fasády získaly řadu neobarokních prvků. Po r. 1929 byly výrazně přestavěny interiery. Samostatně stojící budova na půdorysu písmene "L" s přistavěným úzkým křidélkem. Fasáda hlavní budovy je členěna lisenovými rámci, v přízemí pásováním. Na jižní straně jižního křídla jsou v patře tři balkony s dekorativním neobarokním kovaným zábradlím. Obdobný balkon je i na východním průčelí, před kterým je terasa. Budova má valbovou střechu, nad J křídlem je drobná věžička. K Z fasádě S křídla se pojí brána se zábradlím, které má podobu neobarokních kovaných mříží. Na pilířích brány jsou dvě kamenné reliéfně zdobené vázy. Vilu obklopuje zahrada s několika parkovacími plochami a novodobými přístavky garáží.