zahradní domek

Jedná se o patrový hladce omítnutý objekt postavený v podstatě na obdélném půdorysu o 5 x 3 okenních osách, pod valbovou střechou krytou pálenými bobrovkami na řídké laťování. Po stranách má přízemní křídla pod pultovými střechami, krytými živičnou lepenkou – jsou to pozůstatky skleníků, které k nim byly na jihu přistavěny. Hlavní objekt je členěn nízkým soklem, kordonovou, bankálovou a hlavní římsou, v přízemí má lisénové rámy. Okna má čtyřkřídlá čtyřtabulková dovnitř otvíravá, osazená do špalet – původně bývala v líci fasády, v patře mají šambrány s lištou. Hlavní jižní pětiosé průčelí má ve středu hlavní vstup, jehož portál tvoří balkon s mřížovým zábradlím v patře, nesený dvojicí toskánských sloupů a dvojicí pilastrů (při zdi). Vlastní vstup má dvoukřídlé dveře s nadsvětlíkem. V patře jsou dvoukřídlé zasklené dveře na balkon uprostřed mělké segmentové niky. Boční tříosá průčelí mají v patře prostřední okna slepá, přízemí jsou bez otvorů – jsou k nim přistavěna boční křídla. Zadní severní průčelí má ve středu k západu posunutý rizalit, který dělí průčelí v patře na 2 + 4 + 1 osu. Ve 2. ose v patře je okno slepé, rovněž tak v rizalitu, kde jsou dvojitá dvoukřídlá šestitabulková ven a dovnitř otvíravá okna osazená v líci fasády do segmentových otvorů, je 4. okno slepé. V přízemí rizalitu jsou pod prvními dvěma osami v patře v hluboké segmentové nice dvoukřídlé dveře s půlkruhovým nadsvětlíkem a pod 3. osou mělká stlačeným obloukem zaklenutá nika. Boční křídla mají ve středech jižních průčelích stlačenými oblouky zaklenuté hluboké niky uvnitř s pískovcovými nízkými vázami, východní křídlo je doplněno po stranách niky okny a mezi tímto západním oknem a nikou jsou dveře s raně renesančním portálem přeneseným sem neznámo odkud.