kříž

Kamenný kříž je vsazen do čtvercové podnože, z níž vystupuje hladký kvádrový sokl. Hranolový podstavec, ve spodní části vyžlabený, je na bočních stranách zdoben zploštělými volutami. Ve středním poli, vymezeném dolní a horní římsou, je osazena plastická kartuš s korunou, v níž byl původně rytý majuskulní nápis: TENTO KŘÍŽ / Z NÁKLADU OBCE / 1798 //. Dřík kříže je zdoben rytou linií a završen hladkou římsou, do níž je vložen kamenný kříž s korpusem Krista. Břevna kříže jsou zdobena čabrakovým ornamentem, ve vrcholu osazena nápisová páska s písmeny INRI. Tělo Krista mírně rustikálního tvarosloví je zobrazeno s hlavou pokrytou trnovou korunou skloněnou k pravému rameni s náznakem úsměvu a nohama překříženýma, pravou přes levou, dotýkajícími se vyložené římsy. Rouška svázána na pravém boku a volné pruhy vsunuty pod Kristovy nohy. Tělo je pojednáno se zvýrazněným hrudním košem a naturalisticky ztvárněnými žílami na rukou. Zadní strana kříže je ponechána hladká.