torzo stodoly II.

areál kláštera premonstrátek a zámku s farním kostelem Narození Panny Marie, 3. - 26. objekty I. nádvoří, 10. - 18. objekty hospodářského dvora, 17. torzo stodoly II. Areál kláštera a zámku s kostelem tvoří západní část obce. I. nádvoří je v rámci areálu při jeho východním okraji, západně za vstupním objektem, přičemž hospodářský dvůr se rozkládá na jeho severní straně, za ohradní zdí s branou a brankou a severní strana tohoto hospodářského dvora byla z podstatné části tvořena trojicí stodol postavených v jedné linii. Torzo stodoly II. stojí ve středu této trojice, mezi stodolou I. a torzem stodoly III. Jednalo se o zděný hladce omítnutý přízemní objekt postavený na obdélném půdorysu pod sedlovou střechou krytou dvojitě pálenými bobrovkami na řídké laťování, s přízemním přístavkem u východní části jižního průčelí pod pultovou střechou. Dnes ze stodoly zbyly pouze obvodní a štítové zdi oddělující objekt od sousedních staveb. Brány ve středech podélných obvodových zdí mají zřícené segmentové záklenky. Podélné obvodové zdi jsou na západních částech vnějších stran podepřeny dodatečně opěrnými pilíři, na severu dvěmi a na jihu třemi. Dajší údaje (někdy již antikvované) viz SHP Mojmíra Horyny.