kaplička Bolestné Panny Marie

Kaplička Panny Marie Bolestné je obdélníkového půdorysu s půlkruhovým závěrem. Na osu má prolomen pravoúhlý vstup se segmentovým zaklenutím, lemovaným profilovanou šambránou. Nároží objektu člení pilastry s římsovými hlavicemi, jež protíná průběžná korunní římsa, vrcholící trojúhelníkovým štítem, akcentovaným profilovanou šambránou. V centrální části štítu provedeno malé kruhové okno zdobené profilací. Vstup do kaple je uzavřen kovovými dveřmi, v horní části prosklenými. Boční fasády jsou členěny po jednom pilastru s římsovou hlavicí a půlkruhový závěr kaple je hladký, završený profilovanou korunní římsou. Vnitřní prostor kaple zaklenut plackou, oltářní prostor konchou. Střecha je sedlová, nad závěrem zvalbená, krytá břidlicovou taškou.