zámek

Zámek je samostatně stojící zděná, jednopatrová, čtyřkřídlá stavba vybudovaná kolem lichoběžníkového nádvoří. Hlavní, jihozápadní, vstupní křídlo je delší a reprezentativnější než krátké zadní křídlo. Obě boční křídla jsou shodně dlouhá i členěná. Ve středu hlavního křídla je mohutný, vyvýšený rizalit krytý mansardovou střechou. V ose rizalitu se v přízemí nachází portál rámovaný pilastry, nad ním je balkon prvního patra vynášený konzolami a ohrazený dekorativně zpracovaným kovaným zábradlím. Velká okna v patře rizalitu i vstup na balkon jsou rámovány plastickými šambránami, nad nimi jsou bohatě tvarované nadokenní římsy s plastickými výplněmi. Fasádu rizalitu v patře člení pilastry s iónskými hlavicemi nesoucími kladí a tvarovanou korunní římsu. Přízemí rizalitu i ostatních křídel člení sokl, pásová bosáž a kordonová římsa. Fasády v patře všech křídel jsou hladké, v nárožích členěné pilastry. Okna v přízemí mají jednoduché šambrány a dekorativní kované mříže. Okna v patře mají profilované šambrány s klenákem v ose. Všechna křídla jsou krytá valbovými střechami s pálenou střešní taškou bobrovkou. V ose zadního krátkého křídla vstup se segmentovým záklenkem. V průjezdu druhotně osazeny kamenné desky se znaky Ladislava ze Šlejnic (1615) a jeho manželky K. Zelené z Říčan. V nádvoří byl v 50. letech 20. století v souvislosti s úpravami zámku pro potřeby Domova důchodců ke všem křídlům přistavěn krytý dvoupodlažní prosklený ochoz, z něhož se vstupuje do jednotlivých místností. V přízemí objektu se zachovala řada klenutých prostor s valenými, hřebínkovými a také plackovými klenbami. Některé místnosti přízemí jsou plochostropé s fabiony a štukovými zrcadly na stropech. Patro je plochostropé. Do mnoha původně prostorných místností v přízemí i v patře zámku byly dodatečně vloženy zděné příčky a vytvořeny menší místnosti.