venkovská usedlost

Nárožní budova v uliční řadě s bílou hrubou omítkou členěnou podrovnávkou se šmolkově modrou barvou. V pravé části domu situován pravoúhlý vstup se segmentovým záklenkem. Vedle vstupu úzké pravoúhlé okno do předsíně s hladkou šambránou ukončenou ozdobnou rytou linií v omítce a dvěma modrými tečkami. Dvě pravoúhlá okna do světnice se segmentovým zakončením jsou vsazena v líci zdiva. Okna jsou lemována šambránou s modrými tečkami v horní části. V levé části domu se nachází vjezd do dvora dvoukřídlými dřevěnými dveřmi. Střecha sedlová, v nároží zvalbená, krytá pálenou střešní krytinou, bobrovou taškou. V interiéru je dochována původní dispozice s jizbou, komorou a předsíní uprostřed. Všechny prostory s trámovými stropy. Původní pec není dochována. Do dvora přiléhá ze strany jizby chlév. Otvory vesměs pravoúhlé.