elektrárna

Tepelná elektrárna byla zařízena na spalování hnědého uhlí z dolů Marie, Union a Anežka v množství 4500 t ročně. V kotelně byly osazeny 2 kotle Cornwall s rovinnými rošty, které poháněly 2 svislé parostroje o výkonu 140 ks každý a 1 kompaundní parní stroj s kondenzací o výkonu 385 ks. Stejnosměrný proud vyrábělo celkem 5 dynam o různých výkonech: 1. dynamo o výkonu 62 kW z roku 1903 od firmy Waldek-Wagner, 2. dynamo o výkonu 82 kW z roku 1903 a firmy Waldek-Wagner, 3. dynamo o výkonu 82 kW z roku 1903 a firmy Waldek-Wagner, 4. dynamo o výkonu 24 kW z roku 1903 a firmy Berg a 5. dynamo o výkonu 288 kW z roku 1911 a firmy Siemens a Schuckert. Akumulátor měl 278 článků a kapacitu 435 Amph. Vodní síla Svatavy byla zužitkována spádem o výšce 3,2 m 2 turbínami o celkovém výkonu 135 ks. Výroba elektřiny v elektrárně skončila v roce 1945, od padesátých let minulého století elektřinu dodává do Kraslic elektrárna Tisová u Sokolova. V roce 1952 byl zbořen komín elektrárny. Z elektrárny se dochovala pouze v roce 1995 rekonstruovaná transformovna a správní objekt čp. 636.