kaple sv. Kříže

Na hřbitově při severní ohradní zdi stojí drobná podélná stavba s odsazeným trojboce ukončeným kněžištěm směřujícím k severovýchodu. Završena je sedlovou, v závěru zvalbenou střechou, nad presbytářem vystupuje polygonální věž krytá helmovou střechou. Fasády jsou členěny lezénovými rámy, při zemi obíhá sokl, v podstřeší odstupněná římsa. Vstupní průčelí je otevřeno obdélným vstupem rámovaným kamenným ostěním, nad ním římsa a v rámu tvořeném pilastry a zdobeném stuhou a festonem je osazen oválný medailon s reliéfním aliančním erbem. Průčelí završuje volutový štít, na jeho středu je umístěn obdélný okenní otvor rámovaný šambránou s klenákem, ve vrcholu štítu osazen kovaný kříž. Loď je po stranách prosvětlena dvěma okenními otvory završenými stlačeným obloukem a lemovanými šambránou se zvýrazněným klenákem ve vrcholu. Věžička je do všech stran otevřena obloukově završenými okny lemovanými šambránami. Vnitřní prostor kaple je sklenut jedním polem české placky, kněžiště konchou.