oplocení se vstupní bránou

Mřížový plot se vstupní branou je situován před severním průčelím zámku a odděluje čestný dvůr od náměstí. Plot je po stranách zapuštěn do fasády domů č. p. 89 a č. p. 3. Mohutná litinová mříž je složená z řady svislých prutů s hranolovým profilem, které jsou rytmizovány subtilními kanelovanými sloupky. Vertikální články jsou upevněny v krycí desce pískovcového soklu a navzájem jsou spojeny třemi horizontální pásy. V místech nýtovaných spojů byly ozdobené kruhové terče, většina z nich v současnosti chybí. Mříž ukončují malé a velké palmetové kytice o třech listech, které se pravidelně střídají, navíc jsou pruty nad horním pásem doplněny dvěma akantovými listy. Sloupky jsou rozčleněné oblouny na několik částí a jejich vrchol má podobu stylizovaného pupenu. Křídla brány osazená mezi pískovcovými pilíři jsou také kovaná a členěná v souladu se zbytkem oplocení. Hranolové pilíře jsou doplněné dvěma patníky a v horní části překryté výraznou profilovanou deskou.