východní parter

Architektonicky řešená rovná zahradnická plocha před průčelím zámku s centrální osovou komunikací s kruhovou komunikací ve středu s vloženým bazénem, druhý kruhový chodník blíže k zámku. Mezi cestami vloženy tvarově různorodé trávníky. Východní parter je patrně nejhodnotnější částí zámeckého parku, jeho prostor je vymezen východním průčelím zámku, jižní terasní a opěrnou zdí a na severu je od okolní zástavby oddělen ohradní zdí vymezenou domem č. p. 88 a skleníkem se zimní zahradou. Na východní straně parter pozvolna přechází v přírodní park. Architektonická kompozice zahrady je ve francouzském stylu a do své současné podoby byla pravděpodobně uvedena roku 1912. Parter je ve středu podélně rozdělen pískovanou cestou, která kopíruje průběh hlavní kompoziční osy zámku procházející od salla terreny, přes kruhový bazén dál k východu. Dekor úpravy spočívá v kontrastu pískovaných cest a travnatých ploch. Záhony mezi cestami mají nepravidelný geometrický půdorys a jsou po stranách lemovány nízkými plůtky zimostrázu kombinovanými s růžemi (polyantkami) a sestřihovanými kužely zeravce. Přísná kompozice je zjemněna vzrostlými stromy, které zůstaly zachovány z původní anglické úpravy.