vodárna

Neogotická vodárna je situována před jižním průčelím zámku. Cihlový objekt s vysokou sedlovou střechou má čtvercový půdorys, který je na západní straně prodloužený menší přístavbou. Hlavní štítové průčelí orientované na sever je v přízemí dopiněné mělkým rizalitem s jednou okenní osou. Okno je osazeno trojdílným rámem a chráněno vertikální mříží. Rizalit je krytý valbovou stříškou, nad kterou je úzký otvor vedoucí do krovu. Východní fasáda je proražena asymetricky umístěným vchodem se sedlovým portálem, který je zaklenutý do oslího hřbetu, římsa suprafenestry se pravoúhle zalamuje. Severní strana vodárny je prolomená pouze malým otvorem ve vrcholu štítu, pod ním je ve zdi vsazena kamenná nápisová deska přenesená ze zbořeného mlýna. Nápis upomíná na neštěstí, které se stalo při výstavbě renesančního zámku roku 1560, kdy byla padajícím kamenem ze stavby zabita Anna Lehňovská, přesné znění textu je:"1560 na den s. proko / pa anna ie /ginna d(cer)a zabita / kamenem HRAD S / PROSE / ZA GE / G1 DVSS1" Západní průčelí je v prvním i v druhém plánu členěno úzkou okenní osou, levá osa je chráněná mříží, nad oknem přístavby je menší podlouhlý otvor. Ostění kolem všech okenních os je zkosené. Sedlová střecha je na štítových stranách zdobená vyřezávanými lištami a na stranách prolomena dvěma vikýři se sedlovou stříškou a sdruženými okénky. Střecha je krytá bobrovkou.